blomkålspizza

I torsdags var jeg pizza-sulten, men med hvedeallergi er det forbudte tanker. Indtil nu! Denne pizza er helt uden mel, da bunden er lavet af blomkål og æg.

Ingredienser: (til 2-3 personer)
1 blomkålshoved
2 æg
Cheddar-ost
Tomatsovs
Fyld på pizzaen (Jeg brugte serano-skinke, oliven, soltørrede tomater og rucula)
Salt, peber og oregano

Fremgangsmåde:
1. Riv hele blomkålshovedet på den grove side af rivejernet.
2. Hæld herefter kogende vand over det revede blomkål, og lad det stå i blot 20 sekunder. 3. Si vandet fra, og tilsæt æg, en god håndfuld cheddar-ost, salt, peber og oregano.
4. Når “dejen” er æltet sammen hældes det ud på en bageplade og formes med hænderne, så der ingen huller er i “dejen”. Bag bunden i cirka 15 minutter ved 250 grader.
5. Tag bunden ud af ovnen og tilføj tomatsovsen, serano-skinken, oliven, soltørrede tomater og ost på toppen. Sæt pizzaen i ovnen igen i cirka 6-7 minutter.
6. Tag pizzaen ud og drys lidt ekstra oregano og rucula henover.
7. SPIS.

Man må ikke forvente at bunden bliver sprød. Bunden er nok lidt mere omelet-agtig, men et fint alternativ til pizza! :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s